Важно преди да почнеш да четеш - не обръщай внимание на правописа ми,знам че съм зле!Не си тук за да ме оценяваш,а да се забавлявш и да наваксаш пропуснатото.Моля ползваите коментарите да изказвате своите мнения засега.Ще ги публикувамн ако са актуални,а и те по принцип се виждат от всички!

АКО НЕ Е ТАЙНА КАТО ВИДИТЕ ЛИЧНИЯ СИ ПРОФИЛ МОЛЯ НА КОМЕНТАРИ НАПИШЕТЕ МАЛКО ЛИЧНИ ДАННИ,ЩЕ ГИ СЛОЖА НА САЙТА!!!!А СЪЩО ТАКА МИ КАЖЕТЕ,ЧЕ КОЙ ЗНАЕ КОГА ЩЕ РАЗБЕРА ИНАК
Ако имате някоя и друга супер прекрасна снимка/и моля линкнете пътя до нея или тях и ще ги публикувам.Инак ще бъдете с тея снимки които аз имам.

Митовете за модерната технология High Definition ...

... станаха особено популярни с навлизането на широкоекранните панели с висока резолюция. За мнозина абревиатурата HDTV остава нещо мистично, а поставянето на такъв телевизор у дома води със себе си и куп въпроси, като например "Как сега ще гледам обикновена телевизия". От netinfo.bg направиха списък на най-популярните митове и легенди за модерните телевизори, както и истината за съвременната технология.

Мит 1:
За да гледате телевизия с висока резолюция, трябва просто да имате HD телевизор.
Истина:
За да гледате HD, трябва както телевизорът, така и наличното оборудване в студията на телевизиите и кабелните оператори да е HD съвместимо. В момента в България технологията е сравнително нова и в много случаи може да си купите HD панел и стандартната телевизия да ви се стори с по-лошо качество на изображението от това, което сте гледали досега. Ако обаче пуснете някой HD-DVD или BluRay филм с висока резолюция, резултатът гарантирано ще ви откаже от всякакви ефирни тв програми.

Мит 2:
720р, 1080i, 1080p - няма значение
Истина:
Резолюцията има значение. На първо място, трябва да знаете разликата между означенията "p" (прогресивно) и "i" (презредово). Те указват начина, по който дисплеят изобразява входящия видеосигнал. При "p" картината се формира последователно (ред по ред), а при "i" - през ред.
Докато първият вариант е по-доброто решение и се използва от повечето широкоекранни панели, "i" стандартът е предпочитан заради по-лесната компресия на видеото.

Мит 3:
Не можем да правим HD записи върху DVD дискове.
Истина:
Единствената причина HD филмите да се записват върху HD-DVD и BluRаy дискове е фактът, че файловете са прекалено големи.

Мит 4:
1080р винаги е по-добре от 720р.
Истина:
В общия случай 1080р панелът ще ви осигури по-висока резолюция. В същото време няма гаранция, че ще имате особена полза. Всичко зависи от диагонала на панела и от това на какво разстояние се намирате от него. Ако например седите на около 2 метра от 42` телевизор, шансът да видите някаква разлика е практически равен на нула.

Мит 5:
Широкоекранен и плосък = HD
Истината:
Ако хал-хабер си нямате от техника, то много лесно ще се заблудите, когато решите да си купите HD телевизор. На пазара се предлагат различни модификации, които на практика не се различават от кой да е друг HD дисплей. Доста от тях се предлагат като HD, а всъщност осигуряват резолюции от порядъка на 1024 х 768, които не покриват дори минимума от изискванията на стандарта.

Мит 6 :
HDTV гарантира перфектна картина
Истината:
Днес е почти невъзможно да попаднете на HD запис, който да не е компресиран. Уловката тук е, че всички налични формати за компресия освен обема намаляват и качеството

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако ще казваш нещо тук и сега е мястото :